12 persones opten a ser el candidat o la candidata de Podem a presidir la Generalitat

La diputada al Congrés, Rosana Pastor, hi concorre per a formar part de les llistes autonòmiques i poder ser diputada a les Corts el 2019.

Antonio Estañ i Lidia Montero, en una imatge d'axiu
Antonio Estañ i Lidia Montero, en una imatge d'axiu / Europa Press

Dotze persones s'han inscrit en les primàries de Podem per a ser el candidat o la candidata de la formació a la presidència de la Generalitat, entre les quals es troba el professor de Dret Constitucional i exdiputat per Alacant, Rubén Martínez Dalmau, candidatura de consens a la qual donen suport diverses sensibilitats del partit.

No obstant això, dues de les persones inscrites, l'alcalde de Vinaròs, Enric Pla, i el regidor d'Onda, Manuel Escrig, han marcat per error aquest apartat, segons han indicat fonts de partit, mentre que la resta no són persones conegudes.

El secretari general de Podem a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ, dona suport a la candidatura de Dalmau. També ho fan els seguidors de Pablo Iglesias, com ara la senadora Pilar Lima −que es presenta com a diputada autonòmica−, i la parlamentària a les Corts, Beatriz Gascó.

La diputada nacional Rosana Pastor, sobre la qual s'havia especulat que podria presentar-se per a ser candidata a la presidència de la Generalitat, finalment concorre per a formar part de les llistes autonòmiques i poder ser diputada a les Corts el 2019.

El predecessor d'Antonio Estañ en la secretaria general de Podem, Antonio Montiel, també s'ha inscrit en les primàries per a ser diputat autonòmic en 2019, després de reclamar que el criteri de les bases estiga “per damunt d'interessos de grup o de família”.

En total, sis dels dotze diputats que actualment formen el grup de les Corts s'han inscrit en les primàries per a estar en les llistes autonòmiques: César Jiménez, Beatriz Gascó, Irene Gómez, Cristina Cabedo, Jordi Alaman i Antonio Montiel.

No concorren a les primàries l'actual portaveu i secretari general, Antonio Estañ, qui ja ha anunciat que després dels comicis es vol centrar en la secretaria, ni tampoc la portaveu adjunta Fabiola Meco, que també va anunciar el seu pas arrere; ni Daniel Geffner, David Torres, Josep Almeria ni Llum Quiñonero.

Candidats a l'alcaldia

En l'àmbit municipal, a les primàries per a l’alcaldia de València concorren sis candidatures, entre les quals hi ha la de la portaveu de València en Comú en el consistori. María Oliver, al capdavant de la candidatura Cuidem València, en la qual figura també el secretari de la formació a la ciutat, Jaime Paulino.

Per a encapçalar la llista de Podem a l'Ajuntament d'Alacant s'han inscrit 25 persones, quatre ho han fet per a l'Ajuntament de Castelló i quatre més per a l'Ajuntament d'Elx.

Segons el calendari de les primàries de Podem, del 20 al 25 de novembre tindran lloc les votacions de les candidatures inscrites en el procés, mentre que el 27 de novembre se’n proclamaran els resultats.

També et pot interessar

stats