Més de 12 hores de registre de la Guàrdia Civil al despatx i el domicili de Corbín

El cunyat de Rita Barberà ha sigut detingut en una operació contra la corrupció en l'Ajuntament de València

VÍDEO | Més de 12 hores de registre de la Guàrdia Civil al despatx i el domicili de Corbín

Agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil registren des de les 09:00 d'aquest dimarts el despatx i el domicili de l'advocat José María Corbín,  cunyat de l'exalcaldessa de València, Rita Barberá. L'UCO ha iniciat una operació declarada secreta i que investiga presumptes cobraments de comissions a canvi d'ajudicacions a l'Ajuntament de València en l'etapa en què Barberà era alcaldessa. 

Corbín ha sigut detingut per agents de la UCO de la Guàrdia Civil per haver cobrat, suposadament, comissions a empresaris que resultaven adjudicataris d'obra pública a la capital valenciana.

Les filles del conegut advocat també estarien sent investigades en aquesta presumpta trama. L’abast de l’operació arribaria a diversos milions d’euros.

Els agents s'han endut documentació 

Els agents de l’UCO han desplegat al voltant de deu escorcolls en diferents domicilis i despatxos professionals en València vinculats a Corbín, a més d’entitats de la ciutat. En el marc de l’operació, que continua oberta, també s’està registrant la seu de l’empresa muncipal Aumsa. Entre les persones investigades, hi ha empresaris que acceptaren pagar comissions a canvi d’adjudicacions públiques. 

Dos agents de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil han eixit aquesta vesprada del domicili de l'advocat valencià amb almenys una maleta amb rodes i un portafolis després de diverses hores de registre.  

Minuts després, al voltant de les 17.15 hores, un vehicle ha eixit del garatge del despatx, situat al carrer Arts Gràfiques de València, enmig d'un cordó de seguretat de la Guàrdia Civil. Posteriorment, l'han traslladat al seu domicili, on continua el registre. Abans de l'entrada de Corbín s'han personat la seua advocada i una de les filles de l'advocat, Rita Corbín Barberà. 

També et pot interessar