Més de 112.000 persones han demanat ja en l'INE que no els envien propaganda electoral

El cansament dels ciutadans per les quartes eleccions en quatre anys ha generat campanyes en contra en les xarxes.

Campanya viral contra el malbaratament de la propaganda electoral dels partits
Campanya viral contra el malbaratament de la propaganda electoral dels partits / Twitter

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) té ja registrades les peticions de 112.000 persones que no volen rebre propaganda electoral. La decisió de rebre o no propaganda electoral està cobrant importància pel fet que les eleccions que se celebren el 10 de novembre seran les quartes en quatre anys. De fet, ja han sorgit campanyes per xarxes socials, com #NoEnMiBuzón, que reclamen que no s'envie propaganda electoral, ja que la convocatòria d'unes noves eleccions costa uns 140 milions d'euros.

Aquesta possibilitat de rebutjar la propaganda electoral es va aplicar ja en les eleccions del 28 d'abril i la mesura és fruit de la reforma que es va dur a terme el 2018 de la Llei Electoral General.

En aquesta ocasió, encara no s'ha informat de la data límit fins a la qual es pot realitzar aquesta petició a l'INE, ja que, encara que s'ha certificat que hi haurà eleccions, les Corts no quedaran dissoltes fins a la publicació en el BOE el  24 de setembre.

Però els electors estan realitzant ja la petició per internet, en la pàgina web de l'Institut Nacional d'Estadística.  La sol·licitud es pot realitzar també als ajuntaments, a les oficines consulars i a les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral.

Els ciutadans poden donar-se de baixa en els enviaments electorals per a una convocatòria i demanar donar-se d'alta en la següent i ho poden fer tantes vegades com vulguen.

També et pot interessar

stats