10 milions per a pal·liar la pobresa infantil aquest estiu

El Govern està determinat a exhumar Franco de forma ràpida

La ministra portaveu, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres
La ministra portaveu, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres / Efe

El Consell de Ministres ha aprovat doblar la xifra destinada a pal·liar la pobresa infantil aquest estiu: dels 5 milions del govern de Rajoy, a 10. La major part de la partida la destinaran a menjadors escolars.

La ministra portaveu ha recordat que durant aquest període hi ha menors de 4 a 6 anys que perden 4 quilos. Així mateix, el pla contempla activitats extraescolars esportives i d'aprenentatge per a adolescents, l'edat dels quals ha d'estar compresa dels 12 als 16 anys, que no hagen tingut l'oportunitat d'eixir de casa per a fer vacances.

Exhumació de Franco

Pel que fa a l'exhumació de les despulles del dictador Francisco Franco, Celaá ha manifestat la voluntat del Govern d'Espanya de fer-ho amb rapidesa, però no ha especificat dates. El que sí que ha fet públic és l'existència de conversacions amb la família Franco per a determinar la forma i el lloc on hauran de traslladar-les: tota una incògnita fins ara.

Acostament dels presos catalans

Isabel Celaá també s'ha referit a l'acostament del polítics catalans empresonats en tres centres penitenciaris de Madrid. La ministra ha informat que es compleixen els requisits perquè els traslladen, encara que no ha indicat cap data. 

Dels presos bascos també ha parlat. El Govern ha descartat l'autorització d'excarceracions, però ha defés l'acostament a presons d'Euskadi perquè "es faran d'acord amb llei, de la mateixa forma que ho féu l'executiu de José María Aznar'.

També et pot interessar

stats