1.400 milions d'euros per a millorar les connexions ferroviàries valencianes

Aquesta inversió preveu millores en els trens d'alta velocitat i rodalies de tot el territori.

El ministre de Foment, José Luís Ábalos
El ministre de Foment, José Luís Ábalos / Zipi (Efe)

El ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha afirmat en el ple del Senat que l'executiu té un compromís ferm per a millorar les infraestructures ferroviàries de la Comunitat Valenciana. Ábalos ha indicat que invertiran 1.400 milions d'euros, fins a 2025, per a València i Alacant. 

Aquesta inversió preveu millores en els trens d'alta velocitat i rodalies de tot el territori, així com també en esl serveis, infraestructures i seguretat ferroviària en els nuclis urbans de València i Alacant. 

Ábalos també ha explicat que el ministeri pretén que en 2021 el corredor mediterrani “estiga en servei” o almenys que les obre en quasi totes les connexions estiguen finalitzades, així com la connexió amb Algesires amb “l'ample estàndard”.

Pel que fa a la connexió de la variant ferroviària de Torrellano, per a connectar Alacant amb l'aeroport, el ministre de Foment ha remarcat que encara falta l'informe ambiental que es troba en fase de tramitació. 

El senador de Compromís, Jordi Navarrete, ha reclamat la millora de la xarxa general de trens de la Comunitat Valenciana “davant el reiterat maltractament” que en la seua opinió que "pateix” la comunitat  i que es tradueix diàriament per als ciutadans amb “retards, serveis indignes i col·lapses” que “hipoteca la competitivitat” i “confiança en el servei”. 

Navarrete ha incidit en la necessària obra de recuperació del Tren de la Costa “del qual es beneficiarien veïns i municipis turístics de València i Alacant” o de la “millora en la renovació de les estacions, infraestructures, material rodant, desenvolupament del corredor mediterrani”, entre d'altres. 

També et pot interessar

stats