Zelenski respon a Putin que no accepta el seu "ultimàtum" i demana diàleg

El president d’Ucraïna ha insistit que és necessari tombar els míssils russos per a "preservar vides" de civils 

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski / Reuters

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha respost al Kremlin que no accepta el seu "ultimàtum" per a frenar la invasió i ha demanat al seu homòleg rus, Vladímir Putin, que isca de la seua "bambolla" i permeta el "diàleg".

Així s’ha expressat el mandatari ucraïnés en ser preguntat en una entrevista amb la cadena nord-americana ABC sobre l'anunci del Kremlin, que ha proposat frenar la seua ofensiva si Kíiv renuncia a entrar a l'OTAN, reconeix Crimea com a territori rus i accepta la independència del Donbass.

"Aquest és un altre ultimàtum i no estem preparats per a ultimàtums", ha afirmat Zelenski durant l'entrevista, que s'emetrà completa aquesta nit. Per contra, el president ucraïnés ha afirmat que "el que Putin ha de fer és començar el diàleg en lloc de viure en una bambolla informativa sense oxigen".

"Ell està en una bambolla rebent informació i no sabem si la informació que li donen és realista", ha explicat. 

Qüestionat sobre la negativa de l'OTAN i de Washington a imposar una zona d'exclusió aèria a Ucraïna, Zelenski ha insistit que és necessari tombar els míssils russos per a "preservar vides" de civils, ja que, ha remarcat, hi ha bombardejos contra universitats i hospitals.

"Estic segur que els valents soldats nord-americans abatrien (els míssils russos) que es llancen contra els estudiants. Estic segur que no tindrien cap dubte a fer-ho", ha manifestat.

També et pot interessar

stats