La xiqueta de bolquers més menuda del món ix de l'hospital després de tretze mesos

Kwek Yu Xuan pesava només 212 grams quan va nàixer per cesària en la setmana 25 de gestació

La família Kwek, en l'Hospital Universitari de Singapur
La família Kwek, a l'Hospital Universitari de Singapur / Família Kwek

La xiqueta de bolquers més xicoteta del món en el moment de nàixer ja ha eixit de l'Hospital Universitari de Singapur després d'estar tretze mesos ingressada. Li diuen Kwek Yu Xuan i quan va vindre al món el 9 de juny de 2020, quatre mesos abans del que es preveia, pesava només 212 grams -aproximadament el pes d'una poma- i feia 24 centímetres de llarg. El rècord anterior el tenia una menuda als Estats Units que va nàixer amb 245 grams de pes, segons els registres de la Universitat de Iowa. 

La mare de Kwek Yu Xuan va donar a llum d'urgència mitjançant una cesària després que li diagnosticaren preeclàmpsia, una complicació de l'embaràs caracteritzada per una pressió arterial alta que pot danyar òrgans vitals, freqüentment el fetge i els ronyons, i ser fatal tant per a la gestant com el nadó. 

La menuda singapuresa tenia unes possibilitats limitades de sobreviure: l'estat després del part era tan fràgil que hagueren de col·locar-la en un ventilador per a ajudar-la a respirar perquè els seus pulmons encara no estaven desenvolupats. 

Kwek Yu Xuan va nàixer 25 setmanes abans del que estava previst
Kwek Yu Xuan va nàixer 25 setmanes abans del que estava previst

Durant els últims tretze mesos la seua vida ha anat lligada a diferents màquines i, en vista a l'evolució positiva als tractaments mèdics, finalment va rebre l'alta el 9 de juliol, amb un pes de 6,3 quilograms. És el nadó més menut del món que aconsegueix eixir endavant després d'un naixement prematur. "Contra tot pronòstic, amb les complicacions de salut presents en nàixer, ha inspirat les persones que l'envolten amb la seua perseverança i creixement, fet que la converteix en un extraordinari nadó Covid-19, un raig d'esperança enmig de l'agitació", va assenyalar l'hospital en un comunicat. 

Tot i haver abandonat el centre sanitari, Yu Xuan pateix encara una malaltia pulmonar i necessitarà assistència per a respirar a casa. El personal de l'hospital, però, confia que millorarà amb el temps.

També et pot interessar

stats