La Xina vol parar l'expansió del Gobi amb cultius enviats a l'espai

El gegant asiàtic ha obert el primer centre de cultiu espacial i cultivaran llavors prèviament enviades al cosmos.

La Xina ha obert el primer centre de cultiu espacial del món a la província de Shaanxi
La Xina ha obert el primer centre de cultiu espacial del món a la província de Shaanxi

La Xina ha obert el primer centre de cultiu espacial del món a la província de Shaanxi, amb la missió de conrear llavors de plantes i arbres resistents a ambients hostils que han estat enviades prèviament a l'espai exterior, i combatre amb això la expansió del desert del Gobi.

Com ha informat el diari South China Morning Post, al centre d'investigació, inaugurat al districte de Yangling, hi ha plantes i arbres resistents a ambients hostils i volen combatre amb això l'expansió del desert del Gobi. L'objectiu final és establir un banc de llavors per recol·lectar les de major qualitat produïdes amb aquest mètode de cultiu, a més de cultivar espècies d'arbres resistents al clima sec.

Segons els patrocinados del projecte, el Grup Espacial de Biotecnologia i l'empresa Yangling Seeds, han explicat que el cultiu espacial pot accelerar el procés de creixement de llavors d'alta qualitat, amb la qual cosa es redueix el temps de 8 a 4 anys.

El centre enviarà aviat llavors de 20 espècies d'arbres a l'espai i seleccionarà les mutacions per a cultivar-les, en una batalla a llarg termini contra la desertització, en què la Xina ha estat plantant una "gran muralla verda" des de la dècada dels 70 i continuarà fins al 2050, per a frenar l'expansió del desert del Gobi.

La Xina va començar l'ús del cultiu espacial fa 30 anys i ha enviat més de 6.000 llavors l'espai exterior, i ha fet créixer amb èxit un total de 230 espècies de cultius, incloses fruites i flors.

També et pot interessar

stats