La Xina, un actor clau en el futur de la guerra a Ucraïna

Els experts asseguren que al règim de Xi Jinping no li interessa allargar la guerra russa

Xi Jinping, el president del règim xinés

El món mira de reüll la Xina des del primer dia de la invasió, ara fa un mes. Alguns països esperen que intervinga en una mediació, i altres líders mundials sospiten permanentment que Xi Jinping, el president del règim xinés, està ajudant Putin. 

Jinping ha mantingut fins ara una ambigüitat calculada: ni ha manifestat públicament el suport a la guerra ni ha abandonat les relacions amb Rússia davant de l'adversari comú.

Víctor Cortizo, professor de Relacions Internacionals en la Universitat Francisco de Vitoria, ha assegurat que els xinesos no són realment partidaris de la guerra i el govern de la República Popular Xinesa no entén els moviments del Kremlin. “Però Rússia és un aliat important per a ells, i no l’abandonaran, menys encara quan està enfrontat als països de l’OTAN, sobretot els Estats Units”, ha explicat Cortizo.

Precisament aquest dijous Joe Biden ha tornat a advertir tercers països sobre les conseqüències d'ajudar Putin. Georgina Higueras, vicepresidenta de Cátedra China, ha explicat que “la Xina exercirà les relacions amb Putin per darrere”. Els experts coincideixen que a la Xina no li interessa la inestabilitat econòmica i podria decidir algun dia que la guerra ha d'acabar. Però no admetrà mai una derrota davant d'Occident.

També et pot interessar

stats