La Xina reconeix que ha tardat dues setmanes a admetre la gravetat de l'epidèmia

Els experts creuen que no hi haurà vacuna fins a d'ací a un any.

VÍDEO | La Xina reconeix que ha tardat dues setmanes a admetre la gravetat de l\'epidèmia

Les autoritats xineses han reconegut que coneixien la gravetat de l'epidèmia del coronavirus, dues setmanes abans d'admetre'n l'existència. A més, han afirmat que la reacció a Wuhan no va ser ràpida ni eficient en un principi. El president xinés, Xi Jinping, ha anunciat que ha destituït nombrosos càrrecs de la província de Wuhan, epicentre de l'epidèmia.

Les morts pel Covid-19 arriben a 1.665 persones a la Xina, segons el recompte oficial. En contrast, els nous casos confirmats tenen una tendència de descens: la Comissió Nacional de Salut xinesa ha anunciat 2.009 nous casos, mentre que divendres la xifra era de 5.090 i dissabte, 2.641. Els casos confirmats fins ara sumen 68.500 persones.

El Diamond Princess, en quarantena des de fa 13 dies

El segon focus de coronavirus al món està al Diamond Princess, un creuer en quarantena des de fa 13 dies, des que un passatger diagnosticat amb el virus va haver de desembarcar a Hong Kong amb 3.700 persones. En les analítiques han donat positiu 70 persones més. En total, ja són 355 casos dins del vaixell, que continua al port de Yokohama, al Japó.

Sense vacuna a curt termini

Per la seua banda, els experts de l’Organització Mundial de la Salut reunits en la conferència de seguretat de Munic asseguren que el coronavirus no tindrà una vacuna a curt termini. 

També et pot interessar

stats