La Xina obri el pont marítim més llarg del món

El president xinés inaugura el viaducte de 55 quilòmetres amb molta polèmica pels retards i els sobrecostos.

VIDEO: EFE

El president xinés, Xi Jinping, ha presidit l'obertura del pont marítim més llarg del món i una de les obres faraòniques del país asiàtic que pemetrà integrar encara més les regions semiautònomes de Hong Kong i Macau amb la Xina continental.

La construcció ha necessitat 400.000 tones d'acer, l'equivalent a 60 torres Eiffel, que es reparteixen al llarg de 55 quilòmetres de longitud. No obstant això, el president del país asiàtic ha defés aquesta inversió perquè és una peça clau de la unió territorial, comercial i econòmica per a tota la regió del sud de la Xina.

La construcció del pont, que va començar al desembre de 2009 a la ciutat xinesa de Zhuhai, ha estat entelada pels retards, els sobrecostos i les tensions polítiques, a més de cobrar-se la vida d'una vintena de treballadors i més de 600 ferits al llarg dels nou anys de construcció.

A més, l'obra ha rebut fortes crítiques per part de l'oposició política i organitzacions ecologistes en considerar que ha reduït seriosament l'hàbitat d'espècies marines com el dofí blanc xinés, que pràcticament ha desaparegut de la zona.

L'obertura d'aquest viaducte es du a terme tan sols un mes després que s'inaugurara a Hong Kong el tren d'alta velocitat que, per primera vegada, connecta l'excolonia britànica amb els 25.000 quilòmetres de xarxa ferroviària xinesa. Els dos projectes tenen a veure amb l'ambiciós projecte de la zona en una àrea d'innovació industrial i tecnològic mundial que competisca amb Silicon Valley.

També et pot interessar

stats