La Xina i l'Aràbia Saudita forjaran un model de cooperació integral d'alt nivell

El president Xi Jinping està de visita a l'Aràbia Saudita per estretir les relacions amb els països àrabs

El príncep saudí Mohammed Bin Salman saluda al president xinés  Xi Jinping
El príncep saudita Mohammed bin Salman saluda el president xinés, Xi Jinping

La Xina i l'Aràbia Saudita estreteixen les relacions. Unes relacions que aquests dies enforteix encara més el president xinés, Xi Jinping, de visita a l'Aràbia Saudita. La Xina considera que el desenvolupament de les relacions amb l'Aràbia Saudita és una prioritat en la diplomàcia general, especialment en la seua diplomàcia per al Pròxim Orient, segons ha remarcat Xi. Així ho ha deixat clar durant la primera Cimera Xina-Estats Àrabs i de la cimera Xina-Consell de Cooperació del Golf (CCG).

Per això està disposada a sumar esforços amb l'Aràbia Saudita per a aconseguir el rejoveniment nacional, enfortir el desenvolupament de la sinergia estratègica, aprofundir la cooperació pragmàtica en tots els camps i millorar la comunicació i la coordinació en assumptes regionals i internacionals per a impulsar un desenvolupament més gran de l'associació estratègica integral Xina-Aràbia Saudita, segons ha detallat Xi.

El president xinés s'ha reunit aquest divendres amb el príncep hereu i primer ministre saudita, Mohammed bin Salman al-Saud, que ha afirmat que l'Aràbia Saudita espera treballar amb la Xina per a comprometre's conjuntament a impulsar l'associació estratègica integral Xina-Aràbia Saudita a un nou nivell.

La visita del president Xi marcarà una fita en les relacions bilaterals, que també promourà la cooperació en tots els camps, beneficiarà els dos pobles i aconseguirà la prosperitat i el desenvolupament mutus dels dos països, ha dit Bin Salman.

Grans infraestructures, energies verdes, intercanvis culturals, projectes energètics i la cooperació en els sectors de l'automòbil, la tecnologia, l'enginyeria química i la mineria són alguns dels camps mencionats en aquesta col·laboració.

També et pot interessar

stats