La Xina ja ha administrat més de 1.000 milions de dosis de vacunes anti-Covid

El nombre de dosis injectades representa el 40% del total mundial

Vacunació a la Xina
Vacunació a la Xina / Reuters

La Xina ha administrat ja més de 1.000 milions de dosis de les seues vacunes contra la Covid-19 en el seu territori nacional, segons ha informat la Comissió Nacional de Sanitat del país asiàtic. El nombre de dosis injectades representa el 40% del total mundial.

La premsa local destaca que 100 milions d'aquestes injeccions s'han administrat en els últims sis dies, la qual cosa evidencia l'acceleració de la campanya de vacunació.

L'objectiu de les autoritats és immunitzar almenys un 70% de la població abans que acabe 2021. Els grups que poden ser vacunats inclouen des de fa uns dies menors que tenen entre 3 i 17 anys.

De les set vacunes autoritzades per la Xina per a usos d'emergència, fins ara, cinc necessiten dues dosis; una, tres, i una més, la desenvolupada per CanSino, només d'una.

De moment, les autoritats xineses no han donat llum verda a cap vacuna estrangera per al seu ús en la part continental del país, malgrat que, per exemple, la farmacèutica local Fosun Pharma té un acord des de fa mesos per a distribuir l'antigen de Pfizer-BioNTech. Sí que s'usen vacunes estrangeres, per exemple, a la regió semiautònoma de Hong Kong

També et pot interessar

stats