La Xina imposa mesures proteccionistes a l’acer de la UE

Els operadors que importen aquests productes hauran de pagar taxes impositives del 18,1% i el 103,1% durant els pròxims cinc anys.

La Xina imposa mesures proteccionistes a l’acer de la UE
La Xina imposa mesures proteccionistes a l’acer de la UE

El Ministeri de Comerç xinés ha anunciat la imposició de mesures proteccionistes sobre alguns productes d’acer inoxidable importats de la Unió Europea, el Japó, Corea del Sud i Indonèsia.

L’organisme ha explicat que els productes afectats per aquestes mesures, que entren en vigor aquest dimarts, són les palanquetes d’acer inoxidable importades i els laminatges d’acer inoxidable.

Les palanquetes d’acer inoxidable i els laminatges en calent d’acer inoxidable s’utilitzen principalment com a matèria primera per a fabricar productes d’acer inoxidable laminats en fred o s’utilitzen en la construcció naval, contenidors, ferrocarrils, energia i altres indústries.

Segons expliquen des del ministeri, aquests van ser objecte de dúmping (la venda per sota del valor de cost), per la qual cosa "la indústria nacional va patir danys considerables".

Com a resultat de la mesura, els operadors d’importació que importen aquests productes hauran de pagar taxes impositives del 18,1% i el 103,1% durant els pròxims cinc anys.

També et pot interessar