La Xina i els Estats Units reobrin el diàleg sobre les seues disputes comercials

Els contactes s'han représ després d'una conversa telefònica entre els presidents Xi Jinping i Donald Trump.

Donald Trump i Xi Jinping
Donald Trump i Xi Jinping / Carlos Barria (Reuters)

La Xina i els Estats Units han représ les discussions sobre les seues disputes comercials després d’algunes setmanes de pausa. Una continuació que s'ha produït després d'una conversa telefònica entre els presidents Xi Jinping i Donald Trump.

Les dues principals potències econòmiques del món mantenen des del juliol una guerra aranzelària amb una batalla d'impostos als productes importats de tots dos països.

Són contactes d'alt nivell entre les dues parts sobre economia i comerç, que es van reprendre després de la conversa de l'1 de novembre entre els caps d'estat xinesos i nord-americans. Ho ha donat a conéixer ara Gao Feng, un portaveu del Ministeri de Comerç, que ha assegurat que, després del contacte telefònic, les dues parts estan "mantenint un contacte pròxim" sobre economia i comerç.

El president Xi, que es reunirà amb Trump durant la pròxima cimera de líders del G-20 que tindrà lloc a la fi d'aquest mes a l’Argentina, "on les dues parts tindran l'oportunitat d'intercanviar en profunditat els seus punts de vista en assumptes d'interés comú", ha dit Feng.

Aranzels als productes importats

La primera bateria de sancions aprovades per l'executiu nord-americà va entrar en vigor al juliol i va significar uns aranzels a les importacions xineses (la majoria del sector tecnològic) per 34.000 milions de dòlars, mentre que la segona va ser de 16.000 milions de dòlars.

El 24 de setembre va entrar en vigor una nova tanda d'aranzels dels Estats Units del 10% per valor de 200.000 milions de dòlars a productes xinesos. Aquesta va ser la tercera tanda de sancions per part de Washington i el govern xinés va respondre aplicant aranzels per valor de 60.000 milions de dòlars a productes agraris nord-americans.

També et pot interessar

stats