La Xina i els Estats Units acorden no utilitzar la devaluació monetària amb fins competitius

El viceministre xinés de Comerç es mostra "optimista" davant un possible pacte per a posar fi a la imposició mútua d'aranzels.

Un billet de Benjamin Franklin de 100 dòlars estadounidencs i un billet de 100 iuans xinesos amb la imatge de Mao Zedong
Un billet de Benjamin Franklin de 100 dòlars estadounidencs i un billet de 100 iuans xinesos amb la imatge de Mao Zedong / REUTERS (Jason Lee). Foto d'arxiu

El gobernador del Banc Popular de la Xina, Yi Gang, ha assegurat que Pequín i Washington han acordat no utilitzar la devaluació monetària amb finalitats competitives. Serà el mercat el que tinga un paper decisiu per a establir els tipus de canvi. 

Yi Gang ha explicat que en l'última ronda de negociacions comercials, les dues parts van parlar sobre els tipus de canvi, el respecte a l'autonomia de les autoritats monetàries i la necessitat de mantindre una comunicació estreta sobre els mercats de divises. En aquest sentit, ha avançat que ambdues parts han assolit acords sobre "moltes qüestions clau i importants", sense aportar més detalls. 

També ha mostrat el compromís de la Xina a no utilitzar el tipus de canvi monetari com a eina per a augmentar la producció o resoldre les friccions comercials, després que el president dels Estats Units, Donald Trump, acusara l'any passat Pequín i Moscou de "jugar al joc de la devaluació de divises". 

Sobre les negociacions per a buscar una eixida a la guerra comercial, el viceministre xinés de Comerç, Wang Shouwen, també ha assegurat que estan progressat de manera substancial i es va mostrar "optimista" davant un possible pacte per tal de posar fi a la imposició mútua d'aranzels. 

També et pot interessar

stats