La Xina establirà a Hong Kong una oficina per a "assumptes de seguretat nacional"

El principal argument en contra d'aquesta llei és la seua potencial utilització per a fer callar les veus crítiques després d'un any de protestes a l'excolònia britànica.

Manifestants amb banderes que demanen la independència de Hong Kong
Manifestants amb banderes que demanen la independència de Hong Kong / Tyrone Siu (Reuters)

L'Assemblea Nacional Popular de la Xina ha revisat aquest dissabte la polèmica llei de seguretat nacional de Hong Kong, que inclourà la creació d'una oficina per a "assumptes de seguretat nacional" del govern xinés a l'excolònia britànica.

Pequín busca reforçar així el model d'"un país, dos sistemes" pel qual es regeixen les relacions de la Xina i Hong Kong alhora que pretén erradicar qualsevol mena d'ingerència estrangera en la urbs financera.

Quant a l'oficina per a "assumptes de seguretat nacional", estarà presidida per la prefectura del govern de Hong Kong. A més, la policia i el Departament de Justícia de Hong Kong hauran de formar "unitats especials" per a aplicar la nova legislació.

El principal argument en contra d'aquesta llei és la seua potencial utilització per a fer callar les veus crítiques a Hong Kong després d'un any de protestes a l'excolònia britànica. El govern xinés, però, la planteja com una manera de salvaguardar la sobirania nacional i evitar qualsevol intent de secessió o sedició.

Tant advocats com organitzacions de la societat civil consideren que la legislació violarà els drets legals per a la modificació de normatives de la llei bàsica de Hong Kong.

També et pot interessar

stats