La Xina eleva a nou les víctimes mortals per la pneumònia de Wuhan i a 440 els contagis

Les autoritats temen l'expansió del nou coronavirus pels desplaçaments de l'Any Nou xinés, la major migració humana.

El viceministre de la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina, Li Bin (centre) en roda de premsa
El viceministre de la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina, Li Bin (centre) en roda de premsa / Reuters

La Xina ha elevat a nou el nombre de víctimes mortals per l'anomenada pneumònia de Wuhan i a 440 els contagis del nou coronavirus que la provoca, segons ha informat la Comissió Nacional de Sanitat del país asiàtic. Totes les morts s'han produït a la província de Hubei -la capital de la qual és Wuhan- mentre els contagis es reparteixen entre 13 províncies, amb casos confirmats a les ciutats de Pequín, Xangai i Shenzhen.

La ciutat centreoriental de Wuhan, on viuen onze milions d'habitants, és l'epicentre del brot d'un coronavirus inèdit fins fa setmanes, el 2019-nCov, que segons han confirmat les autoritats xineses es contagia també per contacte entre humans. El microorganisme pot causar una pneumònia que infecta el sistema respiratori del pacient i eventualment pot causar-li la mort. 

El viceministre de la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina, Li Bin, ha manifestat preocupació pels possibles contagis que es puguen produir al llarg de l'Any Nou xinés, les vacances del qual comencen aquest divendres. Desenes de milions de xinesos que tornen als seus pobles d'origen tornen als pobles d'origen en la major migració humana del planeta.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) té convocada aquest dimecres una reunió d'experts per a determinar si el brot constitueix una emergència internacional.

Contagis a cinc països i alerta a Mèxic

Fins al 21 de gener, quatre països més han notificat l'OMS contagis pel nou coronavirus d'origen xinés. Tailàndia n'ha confirmat quatre, i el Japó, Corea del Sud i els Estats Units, un.

Aquest dimarts el govern de Mèxic va emetre un avís en previsió de possibles infeccions, tot i que de moment no n'ha transcendit cap al país.

També et pot interessar

stats