La Xina dona suport a Turquia davant de la imposició d’aranzels per part dels Estats Units

La Xina ha oferit suport a Turquia, davant de la crisi monetària que travessa el país, agreujada per la imposició d’aranzels per part dels Estats Units.

Al llarg de l'any la lira turca ha abaixat a nivells històrics, una situació que s'ha agreujat per les tensions amb els Estats Units.
Al llarg de l'any la lira turca ha abaixat a nivells històrics, una situació que s'ha agreujat per les tensions amb els Estats Units.

El Ministeri d'Afers Estrangers xinés, a través d’un comunicat, ha assegurat que Turquia "és capaç de superar les dificultats econòmiques temporals" i ha demanat diàleg entre aquest país i els Estats Units per a resoldre les diferències, ja que Ankara denuncia pressions de Washington.

A més, el portaveu d’Afers Estrangers xinés, Lu Kang, ha destacat que la Xina està seguint de molt prop la situació de Turquia, perquè és un important mercat emergent. En el comunicat no s'ha confirmat l'ajuda de quasi quatre mil milions de dòlars acordada entre Turquia i el banc central xinés.

Cal recordar que al llarg de l'any la lira turca ha abaixat a nivells històrics, una situació que s'ha agreujat per les tensions entre els Estats Units i Turquia, que ha derivat en la imposició mútua d’aranzels comercials.

A més, Pequín manté un pols aranzelari paregut amb Washington al llarg d'aquest any, encara que pròximament una delegació d’aquest país viatjarà als Estats Units per intentar negociar una treva en la guerra comercial.

També et pot interessar

stats