La Xina demana als seus ciutadans que facen provisió d'aliments

Una directiva publicada pel Ministeri de Comerç insta a emmagatzemar aliments en cas d'emergència però no específica el motiu

Mercat als afores de Xangai
Mercat als afores de Xangai / Reuters

El govern xinés ha demanat a la seua població que mantinga reserves d'aliments a les cases en cas d'emergència mitjançant una directiva publicada pel Ministeri de Comerç. El missatge arriba després dels últims brots de Covid-19 i d'episodis de pluges inusualment fortes que han causat un augment en els preus de les verdures i que han generat preocupacions sobre l'escassetat de subministrament.

La directiva ha despertat una certa preocupació en les xarxes socials nacionals que podria haver sigut provocada per les creixents tensions amb Taiwan, mentre la gent s'afanya a proveir-se d'arròs, oli de cuina i sal.

"Tan prompte com es va saber aquesta notícia, tots els ancians prop de mi es van tornar bojos comprant en el supermercat", va escriure un usuari en Weibo, similar a la xarxa Twitter a la Xina.

Els mitjans locals també han publicat recentment llistes de productes recomanats per a emmagatzemar a casa, inclosos galetes i fideus instantanis, vitamines, ràdios i llanternes.

L'Economic Daily, un periòdic a què dona suport el Partit Comunista, explica que el propòsit de la directiva publicada pel govern xinés era assegurar-se que als ciutadans no els agafara per sorpresa un confinament en la seua àrea.

El comunicat del ministeri insta també les autoritats locals a garantir el subministrament i preus estables, i avisar de qualsevol problema de subministrament com més prompte millor.

L'anunci de la Xina arriba només uns dies després del del govern austríac als seus ciutadans per a tindre preparat menjar i béns de primera necessitat per a sobreviure durant dues setmanes per una possible apagada energètica.

També et pot interessar

stats