La Xina confirma que la pneumònia de Wuhan pot transmetre's entre humans

El virus ha causat ja quatre morts i almenys dos pacients l'han contret per contacte humà.

Una dona amb màscara al costat d'un cartell d'advertiment de salut, a Hong Kong, la Xina
Una dona amb màscara al costat d'un cartell d'advertiment de salut, a Hong Kong, la Xina / Tyrone Siu (Reuters)

La comissió nacional de salut de la Xina ha confirmat la transmissió entre humans del nou coronavirus (2019-nCoV), responsable d'una pneumònia que ha causat ja quatre morts a la ciutat de Wuhan, i més de 200 persones contagiades, de les quals 35 estan en estat greu, i 9 en estat crític.

L’última mort és la d'un home de 89 anys que va desenvolupar els símptomes de la nova pneumònia el passat 13 de gener. Va ser hospitalitzat el dia 18 i va morir al dia següent.

El líder de l'equip d'experts de la comissió, Zhong Nanshan, ha indicat que almenys dos pacients de la província meridional de Cantó han contret el virus per contacte humà. "Els pacients es van infectar després que els seus familiars viatjaren a Wuhan (ciutat d'11 milions d'habitants i epicentre del brot) i s’hi contagiaren", ha assegurat Zhong. Així mateix, l'expert va afegir que diversos treballadors sanitaris havien resultat infectats.

L'epidèmia està encara en una fase primerenca

L'especialista ha detallat que la constant detecció de nous casos indica que "l'epidèmia està encara en una fase primerenca". Zhong preveu un augment dels contagis en els pròxims dies, ja que divendres comencen les vacances per l'any nou xinés, celebració que mou la major migració del planeta.

Els símptomes descrits per a la pneumònia de Wuhan són febre i fatiga, acompanyats de tos seca i, en molts casos, de dispnea (dificultat per a respirar).

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) celebrarà aquest dimecres, dia 22, una reunió d'experts per a determinar si l'actual brot per coronavirus a la Xina constitueix una emergència internacional.

També et pot interessar

stats