La Xina podria cancel·lar les negociacions comercials amb els Estats Units pels nous aranzels

Trump ha anunciat tarifes addicionals a les importacions xineses per un valor de 200.000 milions de dòlars.

Donald Trump durant una visita a la Xina en novembre de 2017
Donald Trump durant una visita a la Xina en novembre de 2017 / Reuters

Fonts del govern de Pequín han anunciat que la Xina probablement cancel·larà la nova ronda de negociacions comercials amb els Estats Units després que el president Donald Trump haja anunciat tarifes addicionals a les exportacions xineses per un valor de 200.000 milions de dòlars. Els Estats Units imposaran a partir del 24 de setembre aranzels del 10% a les importacions xineses destinades al seu mercat.

Després de la confirmació d’aquests aranzels per part de la Casa Blanca, el govern xinés es replanteja el viatge a Washington previst per a la setmana que ve d’una delegació encapçalada pel viceprimer ministre Liu He, que tenia com a finalitat negociar una eixida a l’actual guerra comercial.

Les empreses europees a Xina qualifiquen els aranzels com ‘‘una bogeria econòmica’’

La Cambra de Comerç de la Unió Europea (UE) a la Xina ha qualificat de ‘‘bogeria econòmica’’ la decisió dels Estats Units d’aplicar una nova tanda d’aranzels a béns xinesos importats per valor de 200.000 milions de dòlars. ‘‘Considerem que el que està fent els Estats Units ara mateix és una bogeria econòmica. Açò no ajudarà a afrontar els problemes que hem identificat, considerem que es necessita més compromís per a resoldre’ls’’, va lamentar en una roda de premsa a Pequín Mats Harborn, president de la Cambra. Harborn ha reconegut que l’organisme que presideix està ‘‘també molt frustrat’’ per la manca de progrés que hi ha hagut en les reformes del país asiàtic, però considera que ‘‘és un error dir que no està passant res [...], que la Xina ha deixat de fer reformes’’.

També et pot interessar