La Xina avisa que la capacitat de contagi del coronavirus és cada dia més forta

El virus ja deixa 80 persones mortes i s’ha estés a dotze països en quatre continents.

FOTO PORTADA: Una dona es tapa amb una careta a Pequín

La Xina ha avisat que la capacitat de contagi del coronavirus es fa cada dia més forta i que la xifra d’afectats continuarà creixent. De moment, el virus s’ha estés a dotze països en quatre continents, entre ells França i els Estats Units, i deixa ja 80 persones mortes i 2.744 casos diagnosticats al país asiàtic. Les autoritats xineses han desplaçat 450 metges a la ciutat de Wuhan, on es troba l'epicentre de l'epidèmia de coronavirus.

En l’informe diari, emés a la mitjanit (16:00 hora GMT de diumenge), la Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha afegit que entre les persones contagiades hi ha 461 greus i 51 més han sigut donades d’alta. Fora de la Xina hi ha una trentena de casos confirmats pel nou coronavirus, que ha causat els casos pneumònia de Wuhan.

Les autoritats xineses mantenen unes mesures excepcionals de quarantena que afecta milions de persones. També s’han prorrogat les vacances de l’any nou per a contindre el virus: tots els centre educatius estaran tancats fins a un nou avís. La comunitat científica no ha detectat, ara per ara, signes de mutació en el patogen i ha anunciat que treballen en una vacuna.

La Comissió Europea ha convocat una nova reunió del comité de seguretat sanitària aquest dilluns per a debatre quina resposta es dona al coronavirus, després que s’hagen detectat a França els tres primers casos de la Unió Europea. Aquest país ja treballa en un pla de repatriació del seus ciutadans de la regió de Wuhan, on es va iniciar la malaltia.

També et pot interessar

stats