La Xina acudirà a la negociació comercial amb els Estats Units el 9 i 10 de maig

El viceprimer ministre xinés, Liu He, participarà a Washington en l'onzena ronda de tractes comercials, malgrat les friccions dels últims dies.

Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, Liu He, viceprimer ministre xinés, i Robert Lighthizer, representant de Comerç Exterior dels EUA, la setmana passada a Pequín
Steven Mnuchin, secretari del Tresor dels EUA, Liu He, viceprimer ministre xinés, i Robert Lighthizer, representant de Comerç Exterior dels EUA, la setmana passada a Pequín / Reuters

El viceprimer ministre xinés, Liu He, participarà el 9 i 10 de maig en una nova ronda de negociacions comercials amb els Estats Units a Washington malgrat les friccions dels últims dies, segons ha anunciat aquest dimarts el Ministeri de Comerç xinés. L'inesperat anunci dilluns del president dels EUA, Donald Trump, que aplicaria nous aranzels a les importacions de productes xinesos havia creat incertesa sobre la participació xinesa en les noves converses a Washington. 

La Xina ha respost amb tebiesa a la pujada d'aranzels anunciada per Trump i, en lloc de contraatacar com en altres ocasions, Liu viatjarà finalment a Washington per a participar en l'onzena ronda de tractes comercials juntament amb el representant de Comerç Exterior dels EUA, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin.

La setmana passada es va celebrar a Pequín una altra ronda de negociacions encapçalada per Mnuchin, qui va declarar que les converses havien sigut "molt productives", per la qual cosa tot semblava indicar que després del viatge a Washington de la delegació xinesa es podria signar un acord definitiu. No obstant això, l'anunci de Trump va enterbolir les negociacions i va provocar una desfeta en els mercats de valors xinesos, que es van desplomar dilluns.

Lagarde: "La tensió EUA-la Xina és l'amenaça per a l'economia mundial"

La directora executiva del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, ha alertat aquest dimarts sobre el repunt de les tensions comercials entre els Estats Units i la Xina que "clarament són l'amenaça per a l'economia mundial". Per a Lagarde, és "imperatiu" que aquestes tensions "es resolguen de forma satisfactòria per a tot el món".

En una línia similar, el ministre francés de Finances, Bruno Le Maire, ha afirmat que "el risc de guerra comercial" és "la principal preocupació" francesa i europea en un moment en què es constata un alentiment econòmic global.

També et pot interessar

stats