La Xina acorda amb els EUA la cancel·lació d'aranzels per fases

El portaveu de Comerç xinés afirma que han arribat a consensos després de les converses de les últimes setmanes.

El portaveu del Ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng
El portaveu del Ministeri de Comerç de la Xina, Gao Feng / Reuters
07 de novembre 2019 - 17:39

El govern xinés ha anunciat que ha arribat a un acord amb els Estats Units per a cancel·lar per fases els aranzels que les dues parts s'han imposat durant la guerra comercial, que va començar al març de 2018.

El portaveu del Ministeri de Comerç, Gao Feng, assegura que només queda que els dos països facen el pas d'abolir els aranzels per a complir així la denominada "primera fase" d'un acord entre les dues potències que resolga el conflicte. Aquesta cancel·lació d'aranzels serà una condició per a poder continuar avançant cap a un acord definitiu, ha dit Gao.

Els equips negociadors de la Xina i dels Estats Units han arribat a consensos després de les converses "extenses, constructives i serioses" de les últimes setmanes.

Cap dels dos governs ha publicat fins ara detalls de l'acord, però Trump ha precisat que inclou algunes mesures relatives a la devaluació de la divisa xinesa i temes de propietat intel·lectual, encara que no tracta la transferència forçada de tecnologia a la Xina, un tema que es discutirà "en la segona fase".

L'acord tampoc resol el tema dels vetos a l'exportació que afecten el gegant xinés de la telefonia Huawei, que s'està negociant en un procés paral·lel.

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha advertit dels efectes globals de la disputa comercial entre els dos gegants econòmics, i ha rebaixat les previsions de creixement, tant dels EUA com de la Xina, per a enguany i per a l’any que ve.

També et pot interessar

stats