Xile renuncia a organitzar dues cimeres mundials a causa de les protestes

El president xilé assegura que ha pres la decisió per a centrar els esforços a restablir l’orde públic al país.

Foto de portada: El president de Xile, Sebastián Piñera, en una declaració pública

El president de Xile, Sebastián Piñera, ha anunciat que el país no organitzarà el Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) ni la Conferencia de las Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP25) a causa de les protestes i manifestacions que es registren al país des de fa tretze dies.

"El nostre govern, amb profund dolor, ha decidit no realitzar la cimera d'APEC que estava programada per al mes de novembre i tampoc la COP25, que estava programada per al mes de desembre", ha dit Piñera en una declaració pública.

La cimera de líders del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia-Pacífic (APEC) estava prevista per al 16 i 17 de novembre, mentre que la conferència contra el canvi climàtic COP25 s'anava a realitzar del 2 al 13 de desembre.

El mandatari ha explicat que ha pres aquesta "difícil" decisió per a centrar els esforços de l’executiu en restablir l'orde públic al país i impulsar l'agenda social que ha proposat per a tractar de descomprimir la tensió als carrers.

Una vintena de morts i centenars de ferits per les protestes

Xile viu des de fa quasi dues setmanes un esclat social, amb massives manifestacions i algunes protestes violentes que fins ara han deixat una vintena de morts i centenars de ferits i detinguts.

També et pot interessar

stats