Xiaomi demanda el Govern dels Estats Units per considerar-la una “companyia militar de la Xina comunista”

El Departament de Defensa ha inclòs l'empresa en una llista negra, segons informen mitjans xinesos.

Imatge del cartell d'una botiga de Xiaomi a Madrid
Imatge del cartell d'una botiga de Xiaomi a Madrid

La tecnològica Xiaomi ha presentat una demanda contra els departaments de Defensa i Tresor dels Estats Units perquè, segons informa la premsa oficial de Pequín, han inclòs l'empresa en una llista negra de companyies amb presumptes vincles amb l'exèrcit xinés.

ByteDance –desenvolupadora de Tiktok– o Huawei són altres companyies tecnològiques d'aquest país asiàtic que també han presentat demandes contra el govern estatunidenc després d'haver estat sancionades per Washington durant els darrers anys de mandat de Trump.

Fa dues setmanes, l'administració controlada per l'ara expresident dels EUA va incloure Xiaomi en una llista d'empreses suposadament controlades per les forces armades xineses. Segons un decret firmat per Trump, els inversors estatunidencs havien de desfer-se de les participacions en aquestes companyies.

La intenció del Departament de Defensa, que ha qualificat aquestes firmes de “companyies militars de la Xina comunista”, era contrarestar el que consideren una estratègia de fusió militar i civil de Pequín. Així, el govern dels EUA assegura que la Xina vol modernitzar les seues capacitats militars amb tecnologia i coneixements mitjançant “empreses, universitats i programes d'investigació que aparenten ser entitats civils”.

Xiaomi ha afirmat que sempre ha complit les lleis dels països als quals opera i ha emfatitzat que “ni està controlada per l'exèrcit xinés ni hi està afiliada”.

També et pot interessar

stats