Xangai compleix dues setmanes confinada per l'estratègia zero covid

La megalòpolis de 25 milions d'habitants ha reportat 25.000 nous casos aquest diumenge, la xifra més alta en tota la Xina

L’opinió pública xinesa té la mirada posada a Xangai, preocupada perquè el virus i les mesures s’escampen a altres ciutats / Aly Song (Reuters)

Xangai, la segona ciutat més gran de la Xina, fa dues setmanes que està confinada per a aturar un brot de covid. L'aïllament domiciliari havia de finalitzar el 5 d'abril, però s'ha allargat indefinidament davant l'augment de casos. Els 25.000 nous positius registrats aquest diumenge són la xifra més alta a l'urbs en tota la pandèmia i la més alta en tot el país.

Quan altres governs han optat per conviure amb el coronavirus, la Xina continua l'estricta estratègia zero covid i ha tancat 25 milions de persones en els complexos residencials en què s'articula la vida a la ciutat.

Només el personal sanitari, voluntaris, repartidors i les persones amb un permís especial poden eixir d'aquest espai i les protestes per la manca de menjar i medicaments han augmentat.

El govern xinés reparteix paquets de verdures i altres queviures a la població confinada a Xangai
El govern xinés reparteix paquets de verdures i altres queviures a la població confinada a Xangai / China Daily

L'opinió pública xinesa té la mirada posada en la megalòpolis, preocupada perquè el virus i les mesures s'escampen a altres ciutats. Els vídeos que mostren el malestar de la població xangainesa són eliminats ràpidament de les xarxes socials pels censors estatals, però la pressió ciutadana ha aconseguit canvis en algunes de les decisions més polèmiques del govern.

Les imatges virals de criatures contagiades de covid separades de les famílies i fent un aïllament en solitari han forçat l'executiu xinés a permetre que els pares i mares puguen acompanyar els xiquets i xiquetes "amb necessitats especials".

Personal sanitari visita una xiqueta contagiada de covid-19 en un hospital de campanya
Personal sanitari visita una xiqueta contagiada de covid-19 en un hospital de campanya / China Daily

Per a fer front al pitjor brot a la Xina des de l'aparició del coronavirus a Wuhan el 2019, s'han construït hospitals improvisats i es fan tests massius a tots els residents de la ciutat.

Treballadors construeixen un hospital improvisat al Centre Nacional d'Exposicions i Convencions de Xangai el 7 d'abril
Treballadors construeixen un hospital improvisat al Centre Nacional d'Exposicions i Convencions de Xangai el 7 d'abril / Stringer (Reuters)

També et pot interessar

stats