El cap de Wagner anuncia que la pròxima destinació dels seus mercenaris serà Àfrica

Fins al moment s'han traslladat a Bielorússia més de 2.500 membres de Wagner

El fundador del grup Wagner, Yevgeny Prigozhin, posa amb dos mercenaris abans de la retirada de Bakhmut i el lliurament de les seues posicions a les tropes regulars russes
El fundador del grup Wagner, Yevgeny Prigozhin, posa amb dos mercenaris abans de la retirada de Bakhmut / Reuters

El cap del grup de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, ha donat la benvinguda aquest dimecres als que s’han traslladat a Bielorússia i els ha assegurat que pròximament aniran a Àfrica. "S'ha pres la decisió que estem ací, a Bielorússia, un temps", assenyala una veu atribuïda a Prigojin en un vídeo difós pel canal de Telegram Razgruzka Wagnera, pròxim al grup de mercenaris. Durant aquest període, i segons el cap del grup paramilitar, convertiran l’”exèrcit bielorús en el “segon del món”. 

Després, el grup mercenari elevarà el seu nivell de preparació i emprendrà un "nou camí", amb direcció a Àfrica, ha dit. A més, no va descartar que en algun moment Wagner haja de tornar a Ucraïna, on segueix la guerra deguda a la invasió russa.

Segons les últimes dades de l'equip d'investigació bielorús Gayun, fins al moment s'han traslladat a Bielorússia més de 2.500 membres de Wagner. L'arribada dels mercenaris russos al veí país es produeix en virtut d'un acord que va posar fi a la seua rebel·lió armada del passat 24 de juny a Rússia, amb la mediació del president bielorús, Alexandr Lukaixenko.

En virtut del pacte, el president rus, Vladímir Putin, va donar tres eixides als milicians de Wagner: tornar a les seues cases, anar-se'n a Bielorússia o firmar un contracte amb el Ministeri de Defensa o altres agències de seguretat per a subordinar-se al ministre de Defensa, Serguei Xoigú, i al cap de l'Estat Major General, Valeri Guerásimov.

Com a part de l'acord, el Kremlin va prometre als mercenaris i al seu cap que no serien perseguits penalment.

També et pot interessar

stats