Vora tres-cents migrants esperen un port al Mediterrani central el dia de les persones refugiades

Tant el Mare Jonio com el Sea Watch esperen un port que els permeta desembarcar les vora tres-centes persones que han rescatat.

El Mare Jonio rescata setanta migrants a la zona SAR de Malta
El Mare Jonio rescata setanta migrants a la zona SAR de Malta / Mediterranea Saving Humans

En la matinada d'aquest dissabte, el Mare Jonio, el vaixell de l'ONG italiana Mediterranea Saving Humans ha rescatat setanta migrants que es trobaven en una embarcació de fusta que estava en perill d'afonar-se a la zona SAR (de recerca i rescat, segons les sigles en anglés) de Malta. Aquestes 70 persones se sumen a les 211 que van ser rescatades aquest divendres pel Sea Watch, l'embarcació de rescat de l'ONG alemanya del mateix nom.

En el dia de les persones refugiades que l'ONU commemora precisament aquest dissabte, aquests dos vaixells esperen que les autoritats de Malta o Itàlia autoritzen un port en un moment complicat enmig de la pandèmia per la Covid-19. Durant aquesta efemèride es vol denunciar la situació de prop de 80 milions de persones que han hagut de fugir del seu país per guerres i persecucions. A més, les ONG han denunciat que aquesta setmana prop de 500 migrants han sigut interceptats per les llanxes líbies i tornats a aquest país.

En els últims dies també han arribat a l'illa de Lampedusa, a Sicília, prop de 157 migrants tant pels seus mitjans com acompanyat per les llanxes de la Guàrdia Costanera italiana.

La situació en els últims mesos s'ha tornat més complexa a causa de la pandèmia, ja que tant Itàlia com Malta han decretat el tancament dels ports.

També et pot interessar

stats