Vora 8.000 persones evacuades per les inundacions a les Filipines

La tempesta tropical Son-Tinh ha deixat fortes pluges al nord del país.

Dos xiquets a Quezon city, Metro Manila
Dos xiquets a Quezon city, Metro Manila / Reuters

Prop de huit mil persones han sigut evacuades en les últimes 24 hores al nord de les Filipines per causa de les inundacions provocades per la tempesta tropical Son-Tinh, segons han informat fonts oficials. El Consell Nacional de Gestió i Reducció del Risc de Desastres (NDRRMC) ha indicat que els serveis d'emergències van atendre 7.880 persones, a les quals van donar mantes i menjar, i que d'aquestes, 647 van ser allotjades en centres d'acolliment. Les àrees més perjudicades pel temporal han sigut les províncies de Bataan, Pampanga i Zambales, situades al centre de l'illa de Luzon, on es concentren 7.437 dels evacuats, segons el mateix organisme.

A Manila, al sud de Luzon, hi ha unes 473 persones que han hagut d'abandonar les cases per la crescuda de les aigües en diversos districtes de la capital, com Quezon, Mandaluyong o Marikina.

Encara que la tempesta Son-Tinh ja ha abandonat les Filipines, l'agència meteorològica PAGASA manté l'alerta taronja per pluges a les províncies de Bataan i Zambales, davant la formació d'una nova depressió tropical que s'aproxima a la zona per l'est. PAGASA ha indicat que és probable que aquesta depressió, batejada pel servei com Inday, es convertisca en tempesta tropical en les pròximes 24 hores, i ha alertat de l'elevat risc d'inundacions en aquesta part de Luzon, malgrat que no s'espera que toque terra a les Filipines. Les regions de Manila, Rizal, Pampanga, Tarlac, Bulacan i Nueva Ecija estan en alerta groga, la qual cosa significa que poden produir-se pluges entre fortes i moderades en les pròximes hores, i que hi ha risc d'inundacions a les zones més baixes.

També et pot interessar

stats