Vora 30 morts i desenes de persones desaparegudes en els incendis a l'oest dels EUA

Mig milió de persones podrien ser evacuades de la zona.

Imatge d'un veïnat de Phoenix, Oregon, després del pas del foc.
Imatge d'un veïnat de Phoenix, Oregon, després del pas del foc. / Adrees Latif (Reuters)

Les autoritats locals han informat aquest dissabte de tres nous morts per un dels múltiples grans incendis que es registren a l'oest dels EUA, la qual cosa eleva a 28 el total de defuncions pels focs que cremen des de mitjan agost, encara que s'espera que la xifra augmente perquè hi ha desenes de persones desaparegudes.

Pel que fa a les persones evacuades, el govern d'Oregon ha admés un error en la informació que havia distribuït, segons la qual fins a mig milió de persones havien sigut afectades, i ha reduït el nombre de persones desplaçades a 40.000.

La xifra de 500.000 persones, un 10% de tota la població d'Oregon, no és la de les persones que ja han sigut evacuades, sinó que fa referència a la població a la qual s'ha informat perquè es prepare per a eixir de casa en cas que siga necessari.

La major part dels focs es van declarar a mitjan agost a causa d'una tempesta elèctrica gens habitual a la regió, i des de llavors la sequedat, els forts vents i les altes temperatures han fet que s'estenguen a gran velocitat.

També et pot interessar

stats