Vora 107 morts i 136 desapareguts en les greus inundacions que pateix el Brasil

Més de 165.000 ciutadans es troben desplaçats i els han rescatat, en vaixell o en helicòpter

Les inundacions al Brasil sumen ja més d'un centenar de morts
Les inundacions al Brasil sumen ja més d'un centenar de morts / Reuters

Almenys 107 persones han mort i 136 continuen desaparegudes al Brasil a causa de les greus inundacions que arrasen el país per les pluges, segons ha informat la defensa civil. Més de 165.000 ciutadans es troben desplaçats i els han rescatat, en vaixell o en helicòpter. Lluny d'amainar, està previst que les tempestes continuen amb força els pròxims dies. El nivell de l'aigua no para d'augmentar, sobretot a la capital de l'estat de Porto Alegre, on la ciutat pròxima ha vist tots els carrers convertits en rius.

De moment, continuen les operacions per a recuperar cadàvers i les autoritats encara calculen el cost que tindrà recuperar esta zona de la devastació. Les inundacions han destruït infraestructures i ponts, i han bloquejat l'accés a Porto Alegre. El governador, Eduardo Leite, ha calculat que l'estat brasiler de Rio Grande do Sul necessitarà almenys 19.000 milions de reals (uns 3.680 milions de dòlars) per a reconstruir el que han fet els danys, que s'han escampat a les zones agrícoles al voltant de la capital.

A Brasília, el govern federal ha estimat l'impacte fiscal de les inundacions en 7.700 milions de reals (prop de 1.490 milions de dòlars), principalment a causa de la injecció de fons en un programa de suport a les petites empreses afectades per les inundacions.

"Això no acaba ací", ha dit el president del país, Luiz Inácio Lula da Silva, en un acte en què ha anunciat mesures per ajudar l'estat afectat. Lula ha explicat que l'extensió de les necessitats de Rio Grande do Sul només se sabrà quan l'aigua es retire. Una de les preocupacions més grans de la ciutadania és com obtindre menjar. Les prestatgeries dels supermercats estan buides i s'han denunciat saquejos durant la nit.

Rescat espectacular d'un cavall

Una de les imatges més repetides ha sigut el rescat d'un cavall que havia quedat atrapat precàriament durant dos dies en un terrat d'una ciutat molt inundada. Les imatges de televisió mostraven l'animal atrapat en una masia als afores de Canoas, un poble al nord de Porto Alegre. Els bombers van assegurar l'animal i el carregaren en un vaixell inflable Zodiac per a portar-lo a un lloc segur.

També et pot interessar

stats