Von der Leyen diu que la UE necessita un 'pla Marshall' immediatament

La presidenta de la Comissió Europea ha demanat disculpes a Itàlia per no reaccionar a temps.

Von der Leyen, durant el ple del Parlament Europeu
Von der Leyen, durant el ple del Parlament Europeu / Laurie Diffembacq (European Parli / DPA)

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha defés que la Unió Europea necessita "immediatament" un 'pla Marshall' per a superar la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus. Així, ha assenyalat que el pressupost europeu per als pròxims set anys, que els 27 deuen encara negociar, "ha de ser diferent al que s'havia imaginat" i és l'"únic instrument" amb què es pot respondre a la urgència.

La cap de l'executiu comunitari prepara juntament amb el president del Consell Europeu, Charles Michel, un nou esborrany per al marc financer pluriennal per al període 2021-2027 que servisca per a donar resposta a la crisi.

Von der Leyen ha subratllat que aquesta crisi és "diferent de qualsevol altra" i ha advocat per solucions "innovadores" que servisquen de palanca per a desbloquejar "enormes" inversions públiques i privades.

Disculpa a Itàlia per reaccionar tard

D'altra banda, la cap de l'executiu europeu ha reconegut que la UE deu una disculpa a Itàlia per no reaccionar a temps quan la pandèmia de coronavirus va posar el país en una situació d'urgència. "És cert que ningú estava preparat per a això, però també que molts no van arribar a temps quan Itàlia necessitava ajuda al principi de tot açò", ha admés.

També et pot interessar

stats