Von der Leyen considera "impossible" un acord complet del Brexit en un any

La negociació entre la UE i el Regne Unit per a definir els termes de l’eixida i les relacions comercials es preveu complexa.

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el cap del govern del Regne Unit, Boris Johnson
La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen i el cap del govern del Regne Unit, Boris Johnson / Efe

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha advertit el govern britànic que és "impossible" aconseguir un acord comercial complet abans que acabe l’any, el termini establit per a negociar la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea.

Per primera vegada, Von der Leyen ha mantingut una trobada cara a cara amb el cap del govern del Regne Unit, Boris Johnson, en què tots dos han temptejat el terreny amb vista a la negociació comercial que s'obrirà les pròximes setmanes.

El diàleg formal per a abordar les relacions comercials només pot començar una vegada el Regne Unit haja abandonat el marc comunitari el 31 de gener si, com s'espera, el Parlament britànic ratifica a temps l'acord d'eixida.

La negociació entre Londres i Brussel·les es preveu complexa i el resultat s'ha d'aprovar abans del mes de desembre, si no se sol·licita una extensió. Aquest últim escenari no es preveu des de Downing Street, que ha remarcat que l’acord d’eixida conclourà en les dates previstes.

També et pot interessar

stats