Vladímir Putin continuarà al capdavant del Kremlim sis anys més

Vladímir Putin porta camí d´arribar al seu quart mandat com a president de Rússia amb una majoria aclaparadora i més participació electoral a l´habitual.

Vladímir Putin ha guanyat les elecciones presidencials russes amb un resultat històric. Amb l´escrutini pràcticament finalitzat, Putin obté el 76,6% dels vots, un resultat que millora el que va obtindre el 2004. En cinc regions, el mandatari rus ha obtingut el 90% dels sufragis, entre d´altres a Crimea, on els habitants participaven per primera vegada en unes presidencials. També ha superat el 70% dels vots en les dues principals ciutats del país, Moscou i Sant Petersburg, on tradicionalment l´oposició treia els millors resultats.

 

Putin va assistir al concert que commemorava el quart aniversari de l´annexió de Crimea i va agrair el vot als seus partidaris. En la seua primera compareixença davant la premsa, ha assegurat que, 'de moment', no es planteja reformar la Constitució per a poder continuar en el poder quan acabe el seu mandat, el 2024. Putin, de 65 anys, va guanyar per primera vegada en les eleccions de l´any 2000, tres mesos després de rebre el poder de les mans de Borís Ieltsin. El segon candidat més votat ha sigut el comunista Pàvel Grudinin, amb el 12% dels vots.

També et pot interessar

stats