La visita de Trump activa una onada de manifestacions a Irlanda

El president dels Estats Units inicia una visita de dos dies al país.

Donald i Melania Trump a la commemoració del 75 anniversari del desembarcament de Normandia
Donald i Melania Trump a la commemoració del 75 anniversari del desembarcament de Normandia / Toby Melville (Reuters)

La plataforma Stop Trump Ireland donarà la benvinguda al president dels Estats Units, Donald Trump, amb protestes durant els dos dies que durarà la visita que el mandatari nord-americà inicia aquest dimecres al país. 

Trump es reuneix aquesta vesprada amb el primer ministre a Dublín, Leo Varadakar, per a tractar l'impacte a Irlanda de l'eixida del Regne Unit de la Unió Europea i l'actualitat del procés de pau a l'illa.

El Brexit ha sigut una de les principals qüestions que ha tractat el mandatari nord-americà durant la seua visita de tres dies al Regne Unit que conclou aquest dimecres, amb una trobada de líders internacionals a Portsmouth per a commemorar el 75 aniversari del desembarcament de Normandia, que va marcar el principi de la fi de la Segona Guerra Mundial.

Protestes i partides de golf

Com ja ha passat al Regne Unit, es preveu que milers de manifestants participaran  en les diverses mobilitzacions convocades contra Trump en els diferents punts de la seua visita a Irlanda. La protesta més nombrosa tindrà lloc aquest dijous a Dublín, on es preveu que Baby Trump un globus gegant que es burla del president, sobrevole els cels de la capital irlandesa.

Les forces de seguretat han desplegat un fort dispositiu de seguretat al voltant del complex de luxe Trump International Golf Links and Hotel Ireland, on el president nord-americà té previst jugar al golf divendres al matí, abans de tornar als Estats Units de la seua visita al Regne Unit.

També et pot interessar

stats