Violen una dona en un tren a Filadèlfia i la resta de passatgers no hi fa res

La policia investiga l'agressió sexual i assegura que es podia haver parat abans si algú haguera cridat al 911

Imatge d'arxiu d'un comboi de rodalies de Filadèlfia
Imatge d'arxiu d'un comboi de rodalies de Filadèlfia / Michael Barera

Un home va violar una dona el dimecres passat en un tren de rodalies de Filadèlfia, als Estats Units, sense que la resta de passatgers que viatjaven amb ella fera res per a impedir-ho o ajudar-la. L'agressió sexual l'han feta pública les autoritats aquest dimarts, que han explicat que hi havia a bord del vagó almenys deu persones en el moment dels fets. Alguns, fins i tot, es posaren a gravar l'atac, que segons la policia podria haver-se detingut ràpidament si s'haguera avisat al 911. 

Els fets passaren poc després de les 9 de la nit el 13 d'octubre passat, en un comboi operat per l'Autoritat de Transport del Sur-est de Pensilvània (Septa), que proporciona transport públic a Filadèlfia, la ciutat més gran d'aquest estat. "Fins a deu persones presenciaren l'atac contra esta passatgera", va dir el cap de la policia en trànsit de Septa, Thomas Nestel III, en l'emissora de ràdio WPHT de Filadèlfia.

L'episodi ha quedat gravat en les càmeres de vigilància del tren. En descriure la revisió del vídeo, Nestel apunta: "Estàvem mirant per a veure si algú es col·locava un telèfon a l'orella per a indicar que podria estar telefonant al 911. En canvi, el que vam veure és gent sostenint el telèfon com si estigueren gravant o prenent imatges". 

"Podria haver-se detingut abans [la violació] si un passatger haguera telefonat al 911", assegura en un comunicat el portaveu del Septa, John Golden, en referència al número de telèfon dels Estats Units per als serveis d'emergència. 

Septa i el Departament de Policia d'Upper Darby estan investigant l'agressió. Segons informen diversos mitjans locals, el vídeo de vigilància gravat des del vagó també mostra que la dona va intentar rebutjar l'atacant i el va allunyar en reiterades ocasions. Primer va començar tocant-la i finalment va agredir-la sexualment. 

Finalment un treballador del Septa fora de servei va alertar al 911, i ràpidament la policia de trànsit va pujar al tren. Això va permetre aturar l'assalt i arrestar el presumpte violador, ha afirmat la policia del Septa.

El sospitós s'ha identificat com Fiston Ngoy, de 35 anys, qui segons les autoritats ja era conegut per la policia. Se l'acusa ara de violació i agressió sexual, entre altres delictes. Ara mateix està detingut i té programada una audiència judicial per al 25 d'octubre, sempre d'acord amb el relat de la premsa local. Ell afirma que la trobada va ser consensuada, però la dona ho nega.

 

També et pot interessar

stats