Vint famílies de les víctimes de l'accident de Gènova han rebutjat participar en el funeral d'estat

Mentre la polèmica s'aviva per les declaracions d'alguns familiars, augmenten les víctimes mortals confirmades.

Vint famílies de les víctimes de l\'accident de Gènova han rebutjat participar en el funeral d\'estat
Vint famílies de les víctimes de l'accident de Gènova han rebutjat participar en el funeral d'estat

El funeral d'estat en memòria de les víctimes de l'accident del pont de Gènova l'han oficiat sense la presència de 20 famílies de les víctimes, que han rebutjat assistir-hi. S'han estimat més una cerimònia privada i, en alguns casos, han culpat el govern italià de l'accident i de la gestió ineficaç dels esdeveniments posteriors.

La capella ardent de les 19 víctimes mortals restants, que van ser recuperades i identificades inicialment, l'han instal·lada al Pavelló Blau de la Fira de Gènova, on s'ha oficiat la cerimònia pública. Damunt de les taüts, han depositat roses blanques, així com banderes nacionals i altres objectes personals de les víctimes. Entre les autoritats assistents hi ha el president de la República, Sergio Mattarella, el primer ministre, Giuseppe Conte, els presidents del Senat i de la Cambra, Maria Elisabetta Casellati, i Roberto Fico, i el ministre de l'Interior, Matteo Salvini. La cerimònia religiosa l'ha oficiada l'arquebisbe de Gènova, Angelo Bagnasco, que ha aprofitat per a fer una amonestaciò a les autoritats: "La gran pregunta que tots ens fem és què vam poder fer i no vam fer. I aquesta és definitivament la qüestió que han de fer-se ara els responsables dels afers públics". Bagnasco també ha dedicat unes paraules a les 600 persones obligades a deixar les seues vivendes, perquè estan davall de les ruïnes del viaducte.

Un fort aplaudiment ha sigut l'homenatge que els 5.000 assistents al funeral han dedicat els representants dels equips de bombers que encara s'encarreguen de l'excavació a la recerca de persones desaparegudes.

Augmenta el recompte del nombre de víctimes mortals

Els equips de bombers han trobat quatre víctimes més, tres d'elles dins d'un cotxe completament esclafat pels blocs de ciment del pont Morandi, exactament davall del pilar que es va afonar a la vora esquerra del riu Polcevera. És una parella que viatjava amb la filla de 9 anys, i sembla que podrien ser els membres de la família Cecala, de la qual no se sabia res des de dimarts, quan va caure el pont.

Amb aquestes, les víctimes mortals recuperades serian 42, però encara hi ha a l'hospital una mitja dotzena de persones ferides en estat greu, a més d'un nombre indeterminat de desaparegudes, donat que el pont en aquesta època de l'any era un pas freqüentat per viatgers que se n'anaven de vacances i potser no han pogut contactar amb ells encara que siguen vius. En qualsevol cas, és possible que la xifra de vides perdudes seguisca augmentant i per això vora mil persones continuen treballant al lloc del sinistre i als hospitals italians.

El govern italià ja ha anunciat la revocació de la llicència d'explotació concedida a Autostrade, l'empresa que gestiona el 80% de la xarxa viària italiana. El pont Morandi connectava dos importants autovies i suportava un trànsit d'uns 26 milions de vehicles per any, a més de suposar un important nuc de comunicació de passatgers i mercaderies entre el nord i sud d'Itàlia, així com entre aquest país i França. Cal recordar la importància econòmica del port de Gènova, de manera que un altre desafiament per al govern de Conte serà donar una solució alternativa al sistema de comunicacions viàries italià.

Entre els assistents al funeral d'estat també han estat el president i el conseller delegat d'Autostrade per l'Italia, als qui el govern italià acusa de la tragèdia per incomplir suposadament les obligacions de manteniment del viaducte.

També et pot interessar

stats