Els volcans Stromboli i Etna entren en erupció a Itàlia

El país eleva els nivells d’alerta i tanca temporalment l'aeroport de Catània, a Sicília

Imatge aèria del volcà Etna en erupció / Reuters

Dos dels majors volcans d'Itàlia, l'Etna i l'Stromboli, estan registrant erupcions de lava i expulsió de cendres, la qual cosa ha portat a elevar els nivells d'alerta i a tancar temporalment l'aeroport de Catània, a l'illa de Sicília. El Servei Nacional de Protecció Civil ha elevat a roig el nivell d'alerta del Stromboli, situat en una xicoteta illa del mar Tirré. Vídeos presos en càmeres normals i d'infrarojos per l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia (INGV) mostren el fum i les erupcions de lava que baixen des dels seus cràters a 700 metres d'altura fins a la mar.

A més, les autoritats italianes han passat a la fase operativa “d’alerta primerenca”, un estàndard de precaució més alt basat en les avaluacions de fenomenologia i de perill posades a disposició pels membres de la comunitat científica entorn de l'INGV.

Gran columna de fum generada per l'erupció de l'Stromboli
Gran columna de fum generada per l'erupció de l'Stromboli / Reuters

Les impressionants erupcions també són visibles des dels cràters de l'Etna, a l'illa de Sicília, que ha augmentat també l'activitat en els últims dies, amb fonts de lava incandescents i núvols de cendres que han superat els cinc metres d'altura. La propagació s’ha fet patent en diverses parts de Sicília com la ciutat de Catània, amb cendra que queia com a pluja pel carrer. 

També et pot interessar

stats