Primer vídeo de Mart de la història: la NASA comparteix les imatges de l’aterratge del Perseverance

El ròver, de sis rodes i vora 3 metres de llarg, té un total de 23 càmeres que permeten gravar a color.

VÍDEO | Primer vídeo de Mart de la història: la NASA comparteix les imatges de l’aterratge del Perseverance

La NASA ha publicat aquest dilluns el vídeo de l’aterratge del ròver Perseverance a Mart. És la primera vegada en la història que s’enregistra i es comparteixen les imatges “en alta velocitat” d’una missió al planeta veí. En anteriors missions s’havien enviat vídeos, però aquests eren una succesió de fotografies unides.

Ara, l’agència espacial nord-americana ha emés les primeres imatges en què es veu com el Perseverance desplega el seu paracaigudes i continua el descens fins arribar a la superfície del planeta roig. El ròver, de sis rodes, vora 3 metres de llarg i de 1.025 quilograms, té un total de 23 càmeres que permeten gravar a color i tenen la funció de zoom.

El Perseverance va aterrar a Mart dijous a les 20.56 GMT i es convertia així en el cinqué d'aquests vehicles que explora el planeta veí, en aquest cas amb la meta de descobrir signes de vida en el passat.

El ròver catalogarà la geologia i el clima de Mart i, per a això, transporta trepants que perforaran les pedres per a extraure en uns tubs de la grandària d'un cigar una trentena de mostres, que espera poder dur de tornada a la Terra.

També et pot interessar

stats