L’OTAN anuncia l’enviament de caces F-16 a Ucraïna i sistemes de defensa a antiaèria

“Ucraïna pot detindre i detindrà Putin”, ha afirmat Biden al 75 aniversari de l'Aliança Atlàntica

Cimera de l'OTAN / À Punt NTC

L’OTAN ha anunciat este dimecres la transferència de caces F-16 cap a Ucraïna. Així s’ha anunciat a la Cimera del 75 aniversari de l’Aliança Atlàntica, que s’ha realitzat en un context d'esdeveniments inesperats, però molt alarmants, que ningú aventurava amb la seua fundació. A més, s’ha anunciat un enviament rècord de pressupost i sistemes de defensa antiaèria contra les agressions del Kremlin.

“Ucraïna pot detindre i detindrà Putin”, ha afirmat Biden al 75 aniversari de l'Aliança Atlàntica. Després ha deixat que el secretari d’Estat Antony Blinken anunciara que Dinamarca, els Països Baixos i Noruega estan en procés de lliurar a Ucraïna caces F-16 de fabricació nord-americana. “Estan de camí mentre estem parlant”. Per altra banda, també s’ha anunciat la donació històrica de cinc sistemes de defensa antiaèria.

"El camí cap a l’OTÀN d’Ucraïna és irreversible”, ha afirmat el primer ministre de Finlàndia. Falta per veure la reacció de Putin després d’este anunci. Els mandataris dels 32 països membres de l'OTAN han reiterat el suport al país del president Zelenski, no només perquè puga prendre les seues pròpies decisions, sinó, tal com a afirmat Pedro Sánchez, “per a defensar també l’ordre internacional”. Biden ha declarat a més que els països de l'Aliança fabricaran armes de forma industrial.

També et pot interessar

stats