Israel rescata quatre ostatges en una operació a Gaza que deixa més de 200 morts palestins

Almenys 210 gazians han mort i més de 400 han resultat ferits per l'intens foc israelià durant la missió de rescat a Nuseirat, al centre de la Franja de Gaza

Rescat d'ostatges a Gaza
08 de juny 2024 - 19:19

L'exèrcit israelià ha realitzat el rescat d’ostatges més nombrós en huit mesos de guerra. Tres homes i una dona israelianes han sigut alliberats a Nuseirat, al centre de la Franja de Gaza, en una intensa operació militar on almenys 210 gazians han mort i més de 400 han resultat ferits.

Els ostatges rescatats amb vida són Noa Argamani, de 25 anys; Almog Meir Jan, de 21; Andrey Kozlov, de 27, i Shlomi Ziv, de 40, que van ser segrestats per Hamàs en el festival de música Nova el 7 d'octubre del 2023. Els quatre es troben bé de salut, encara que els han ingressat al Centre Mèdic Sheba, a l'àrea de Tel-Aviv, per a una revisió mèdica exhaustiva.  

"Israel no es rendeix davant el terrorisme i actua amb creativitat i coratge sense límits per a portar a casa els nostres segrestats", ha declarat el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, a qui l’èxit del rescat li podria donar cert oxigen per a justificar la decisió de mantindre la pressió militar contra Hamàs en comptes de negociar un acord de treva i alliberament d'ostatges, com li exigeixen les famílies.

Segons ha admés Netanyahu, va donar llum verda a l'operació dijous, fins i tot sabent que seria "complexa i perillosa", però ha sigut este mateix matí de dissabte quan ha donat l’orde d’atacar dos edificis d'habitatges simultàniament. 

El recompte de víctimes que han arribat als hospitals d'Al-Awda i d'Al-Aqsa, a la pròxima ciutat de Deir al-Balah, després de l’operació militar, han deixat un balanç d’almenys 200 morts i 400 ferits gazians, segons ha informat el govern de Hamàs. El portaveu de l'exèrcit israelià, Daniel Hagari, ha reconegut que en l'operació han mort molts civils palestins, encara que ha culpat Hamàs de mantindre ostatges en un entorn civil. 

L’última operació exitosa de rescat de l’exèrcit d’Israel, la dels argentinoisraelians Luis Norberto Har i Fernando Marman, es va dur a terme el febrer a Rafah.

També et pot interessar

stats