Biden signa una orde executiva que limita les sol·licituds d'asil a la frontera amb Mèxic

Les autoritats nord-americanes podran deportar ciutadans quan se superen 2.500 detencions diàries a la frontera durant set dies

El president dels Estats Units, Joe Biden, este dimarts / À Punt NTC

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha signat una orde executiva que limita les sol·licituds d'asil a la frontera amb Mèxic. Així ho ha anunciat el mateix president este dimarts. En la pràctica, esta legislació implicarà que les autoritats nord-americanes podran deportar ciutadans quan se supere una xifra mitjana de 2.500 detencions diàries a la frontera durant set dies. "Continuarem treballant amb els nostres veïns mexicans en lloc d'atacar-los i construirem una relació forta", ha justificat Biden en una intervenció pública en què ha anunciat esta mesura.

Així mateix, en un discurs a la Casa Blanca, el president nord-americà ha afirmat que mai ha "demonitzat" als immigrants, a diferència de l'exmandatari republicà Donald Trump.

L'última xifra oficial parla de 4.200 arrestos diaris. La mesura, la més dura en política migratòria durant el mandat de Biden, arriba en plena carrera cap a les eleccions generals de novembre al país.

També et pot interessar

stats