Els anglesos que viuen a Espanya poden votar per primera vegada en quinze anys

La majoria dels anglesos i angleses que hui estan a Benidorm creuen que estes eleccions no serviran per a canviar la situació

Un carrer de Benidorm amb começos britànics

Els anglesos que viuen a Espanya des de fa almenys quinze anys, vora 300.000 persones, estan cridats a votar en estes eleccions. A començaments d'any, el Regne Unit va aprovar una nova llei que els ho permet. No obstant això, a Benidorm, on viu una important colònia anglesa, À Punt ha pogut constatar que molts no han rebut la citació.

La presidenta de l’associació de comerciants britànics, Karen Cowless, afirma que, després de 35 anys vivint a Espanya, no ha rebut la seua carta. I no és l’única, afirma. “Hi ha moltíssima gent que sí que volia votar, però no l’han rebuda o la reberen molt tard”, diu. 

En tot cas, la majoria dels anglesos i angleses que hui estan a Benidorm (Maria Baixa) creuen que estes eleccions no serviran per a canviar la situació. Cowless afirma que hi ha moltes promeses que no s’han complit en temes com ara la sanitat o l’ocupació. “Llavors crec que la gent està prou farta”, assenyala. 

Un 50% del turisme que visita Benidorm ho fa des del Regne Unit. Diuen que volen un govern que els escolte i que no els mentisca, i alguns han decidit no anar a votar. Entre les reivindicacions destaca l’atenció sanitària que, segons diuen, es troba col·lapsada, però també les pensions i l’educació.

També et pot interessar

stats