La victòria de Johnson garanteix que el Brexit es duga a terme el 31 de gener

Els resultats de les eleccions confirmen que l’eixida de la Unió Europea s’executarà sense fer un nou referèndum.

VÍDEO | La victòria de Johnson garanteix que el Brexit es duga a terme el 31 de gener

Els conservadors, liderats pel primer ministre britànic, Boris Johnson, han aconseguit la majoria absoluta que buscaven per a executar el Brexit, segons el recompte oficial de vots de les eleccions generals del dijous al Regne Unit.

Johnson ha afirmat que la victòria "posa fi a la miserable amenaça" d’un nou referèndum sobre el Brexit. Els resultats garanteixen que l’eixida de la Unió Europea s’executarà el 31 de gener.

Amb quasi tots els escons adjudicats, els tories n’han guanyat 363 de 650, mentre que el Partit Laborista n’ha obtingut 203. Per tant, ha perdut 59 escons.  El líder dels laboristes, Jeremy Corbyn, ha anunciat que no serà el candidat en unes futures eleccions, tot i que ha indicat que continuarà al capdavant de la formació. 

Els nacionalistes arrasen a Escòcia

La ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, davant dels resultats de l’SNP, que ha aconseguit 48 dels 59 escons en joc, ha afirmat que la ciutadania escocesa ha enviat "un missatge clar" perquè se celebre un segon referèndum d’independència. 

"Els resultats a la resta del Regne Unit són foscos, jo no vull un govern de majoria conservadora", ha afirmat Sturgeon, que ha subratllat la importància "que Escòcia tinga l’opció de triar alguna cosa diferent". 

L’SNP ha tret 13 diputats més en aquests comicis i ha aconseguit escons que fins ara eren de conservadors i laboristes. 

També et pot interessar

stats