Viatjar a l'espai en globus per 7.000 euros: l'invent japonés que ho farà possible enguany

L'empresa Iwaya Inc dissenya un dirigible aerostàtic que s'elevarà fins a l'estratosfera i té capacitat per a dos passatgers

Així és la bambolla que anirà incorporada al globus aerostàtic
Així és la bambolla que anirà incorporada al globus aerostàtic / Eugene Hoshiko (AP/Shutterstock)

Viatjar a l'espai per un preu relativament assequible serà possible a finals d'any gràcies al nou dispositiu creat per l'empresa japonesa Iwaya Inc. Aquesta startup de turisme espacial ha dissenyat una espècie de globus aerostàtic que porta incorporada una xicoteta cabina amb capacitat per a dues persones i que podrà elevar-se uns 25 quilòmetres. No arribarà a l'espai exterior, però volarà més alt que un avió, fins a l'estratosfera. 

El component principal d'aquest artefacte futurista és un globus d'heli de 44 metres d'ample. D'aquest penja una bambolla de plàstic amb vora metre i mig de diàmetre: ací és on anirien els passatgers, que podran gaudir de vistes panoràmiques i distingir, fins i tot, la curvatura de la Terra. La durada de l'experiència és d'una hora, després comença el descens. 

Iwaya calcula que el primer viatge oficial es farà abans que acabe el 2023. A llarg termini i quan el projecte estiga consolidat, serà l'opció més econòmica per a viatjar a l'espai si es compara amb les alternatives que hi ha en l'actualitat, amb preus totalment prohibitius només assequibles per a milionaris. Tot i que encara no han donat un preu definitiu, la companyia japonesa estima que aquest tipus de turisme espacial costarà 7.000 euros, aproximadament, d'acord amb l'aposta que mantenen de "democratitzar l'espai". A l'octubre s'anunciaran els noms dels primers cinc afortunats que compliran el somni de conéixer l'espai de primera mà. 

També et pot interessar

stats