Els viatges dels turistes a Espanya, entre prohibicions, restriccions i recomanacions

Alguns estats han suspés els desplaçaments mentre que altres obliguen a guardar una quarantena o aconsellen no viatjar.

Restriccions als viatges de ciutadans provinents d'Espanya a data de dimarts 28 de juliol de 2020
Restriccions als viatges de ciutadans provinents d'Espanya a data de dimarts 28 de juliol de 2020 / Ministeri d'Exteriors.

Països de la Unió Europea i de la resta del món han adoptat prohibicions, mesures restrictives o apuntat recomanacions restrictives sobre els viatges dels turistes a Espanya amb l'objectiu d'evitar la propagació del coronavirus.

  • Prohibicions (roig): Han establit algun tipus de prohibició a les persones procedents d'Espanya o han suspés les comunicacions aèries i marítimes. En este grup hi ha països que estan ara mateix en l'epicentre de la pandèmia com l'Argentina, el Brasil, el Canadà, Xile, els Estats Units, Paraguai, el Perú o Veneçuela.
  • Quarantena (taronja): Alguns països obliguen a guardar una quarantena a la tornada al país, com és el cas d'alguns països d'Àsia i també d'Irlanda, el Regne Unit, Bèlgica, els Països Baixos o Rússia. El govern britànic exigeix un període de quarantena que han de guardar en arribar al Regne Unit els viatgers procedents d'Espanya i altres països amb una incidència alta de coronavirus, encara que estudia reduir-la de catorze a deu dies. Bèlgica va prohibir el passat cap de setmana els viatges no essencials a les províncies de Lleida i Osca i obliga als qui estiguen ja allí que tornen a sotmetre's a una quarantena de catorze dies i a un test de coronavirus.
  • Altres mesures (groc): La tercera llista de països han establit una altra mena de mesures per a viatjar, com la complementació d'informació personal a l'entrada del país. Alguns d'aquests estats són Bulgària, Camerun, Xipre, Dinamarca, Egipte, Grècia, Islàndia, Itàlia, Tunísia, Turquia i Ucraïna.

Altres països no han impostat cap prohibició ni restricció però si que desaconsellen viatjar a Espanya o recomanen als seus ciutadans que hi augmenten la vigilància. Des del divendres passat, França desaconsella viatjar a Catalunya “fins que la situació es restablisca” i incita “fortament” els francesos que es troben allí que, quan tornen al seu país, es facen un test PCR, sense arribar a imposar-lo. També el Ministeri d’Afers Estrangers va recomanar aquest dimarts no fer viatges turístics a Aragó, Catalunya i Navarra “per les noves xifres d'infecció” del coronavirus en aquestes comunitats autònomes.

També et pot interessar

stats