Els Verds aproven el pacte de govern que convertirà Scholz en canceller d'Alemanya

Després de la ratificació pels tres partits (Verds, SPF i FDP), aquest dimarts es formalitza el pacte i dimecres Scholz se sotmetrà a la seua investidura

Christian Lindner (FDP), Olaf Scholz (SPD) i Robert Habeck (Verds) posen després de signar l'acord de coalició aquest dimarts a Berlín, Alemanya / Clemens BIlan (efa)
Christian Lindner (FDP), Olaf Scholz (SPD) i Robert Habeck (Verds) posen després de signar l'acord de coalició aquest dimarts a Berlín, Alemanya / Clemens Bilan (Efe)

Els Verds alemanys han donat via lliure al pacte de govern que convertirà el socialdemòcrata Olaf Scholz en el pròxim canceller del país, en obtindre el vistiplau de les seues bases amb el 86% dels vots.

La formació ecologista ha donat a conéixer el resultat de la consulta oberta als seus militants, després que el passat cap de setmana el pacte del futur tripartit obtinguera un clar suport tant per part del Partit Socialdemòcrata (SPD) com del Partit Liberal (FDP), amb un suport del 98,8% i del 92%, respectivament.

Després de la ratificació pels tres partits, aquest dimarts s'ha formalitzat la signatura del pacte i que el dimecres Scholz se sotmeta a la seua investidura en el Parlament (Bundestag), on el tripartit suma 416 del total de 736 escons.

Karl Lauterbach serà el ministre de Sanitat

D'altra banda, l'SPD ha presentat la llista completa dels seus set ministres, entre els quals destaca l'expert epidemiòleg Karl Lauterbach com a titular de Sanitat. El futur ministre ha sigut una presència destacada en els mitjans en tota la pandèmia i és un defensor de la màxima prudència, la qual cosa li ha convertit en objecte d'atacs i fustigació en les xarxes per part dels antivacunes.

Scholz ha donat a conéixer així mateix que seguirà com a titular de Treball i Assumptes Socials Hubertus Heil, mentre que el ministre adscrit a la Cancelleria serà la seua persona de màxima confiança, Wolfgang Schmidt.

Per a Defensa ha sigut designada Christina Lambrecht, fins ara ministra de Justícia. En Interior estarà Nancy Faeser i al capdavant del nou ministeri de l'Habitatge es col·locarà KlaraGeywitz. L'última cartera per als socialdemòcrates, Ajuda al Desenvolupament, serà per a Svenja Schulze.

Ministres dels Verds i de l'FPD

Els Verds van assignar ja els seus càrrecs la setmana passada. Al seu copresident Robert Habeck li correspondrà el superministeri d'Economia i Clima, mentre que la seua companya de lideratge, Annalena Baerbock, assumirà Afers exteriors. Agricultura serà per a Cem Özdemir, mentre que el ministeri de la Família, la Dona i Joventut es va assignar a Anne Spiegel, i el de Mediambient a Steffi Lemke.

L'FDP tindrà al seu líder, Christian Lindner, al capdavant de Finances. Per a Transports i Digitalització ha designat al seu secretari general, Volker Wissing, mentre que en Justícia i d'Educació estaran, respectivament, Marco Buschmann i Bettina Stark-Watzinger.

També et pot interessar

stats