Veneçuela rebutja celebrar les eleccions exigides per la Unió Europea

El ministre d'Afers Estrangers, Jorge Arreaza, acusa els Estats Units d'estar al capdavant del “colp d'Estat”.

El ministre d'Afers Estrangers de Veneçuela, Jorge Arreaza, durant el Consell de Seguretat de l'ONU
El ministre d'Afers Estrangers de Veneçuela, Jorge Arreaza, durant el Consell de Seguretat de l'ONU

El ministre d'Afers Estrangers de Veneçuela, Jorge Arreaza, ha rebutjat, en el Consell de Seguretat de l'ONU celebrat aquest dissabte, la celebració d'eleccions al país, tal com ha demanat la Unió Europea. A més, ha acusat els Estats Units d'estar "a l'avantguarda" del "colp d'Estat".

Arreaza ha criticat durament la UE per reclamar al president veneçolà, Nicolás Maduro, que convoque els comicis. “Europa donant-nos huit dies, de què?”, ha preguntat irònicament el ministre, ja que, segons ell, Europa no té cap legitimitat per a donar “terminis o ultimàtums” a Veneçuela.

En aquest sentit, ha preguntat per què el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no convocava eleccions generals, després d'assumir el poder arran d'una moció de censura a Mariano Rajoy.

També ha assenyalat que “els Estats Units no estan darrere del colp d'Estat, estan a l'avantguarda, dona i dicta les ordes, no solament a l'oposició veneçolana, sinó als estats satèl·lits”. Ha afegit que Nacions Unides no haurien de permetre aquest comportament.

Nicolás Maduro ha reaccionat per Twitter al discurs d'Arreaza davant de l'ONU i ha dit que Veneçuela ha expressat "fort, clar i amb respecte la seua veritat davant del món".

Guaidó no acceptarà eleccions “que no tinguen condicions”

El president de l'Assemblea Nacional de Veneçuela, Juan Guaidó, ha assegurat que no acceptarà un diàleg “fals” amb el govern de Nicolás Maduro ni eleccions “que no tinguen les condicions reals”.

Guaidó ha assenyalat també que està disposat a reunir-se amb funcionaris del govern veneçolà per a “aconseguir” posar fi al que considera una “usurpació” de la presidència, encara que no va confirmar cap trobada.

També et pot interessar

stats